Birkelandsfjellet 280 moh

Fra Bjøllebotn 09.01.22

Beskrivelse av turen

Fra parkering Myrdalsvannet;  Du følger Totlandsveien (hovedvei) oppover til du kommer til snuplassen for bussen, her skal du fortsette til høyre inn på Bjøllebotn, for så å ta av på andre vei til venstre, der det står  det et stort oversiktskart over «Bjøllebotn» og et «Barn leker» skilt. Ta så neste vei til høyre inn mot nr 160-174. I enden av veien starter stien.

Jeg parkerte ved fotballbanen, like ved Bjøllebotn 211, gå så tilbake  opp bakken og første vei til høyre, for så å ta neste vei igjen til høyre.

Ved stistart vil du se noen steinblokker og skiltet «Jubileumsstien». Her er det ikke lov å parkere. Stien starter som grusvei, og du vil tidlig få god utsikt over Birkelundsvannet. Fortsett å følg jubileumsstolpene oppover til du ser et skilt med «Jubileumsstien» som fører over en liten plankebro. Det er ingen skilting mot Birkelandsfjellet, så det gjelder å ha øynene åpne og se etter en sti på høyre side, den kan være litt utfordrende å få med seg. Det er et ganske så vått og myrete område. Vil anbefale å følge sporing eller holde et øye med kartet for å se om du nærmer deg. Stolpen som indikerer toppen er litt bortgjemt. 

Fakta om turen

OmrådeBergen
Lengde og varighet3 km
1t 10min t/r
Høyde
Start høyde
Totalt stigning
280 moh
140 moh
144 m
Passer for 
Type sti
Stimerking
Ingen merking, men deler av turen er en del av jubileumsstien.

Parkering

Det beste er å stå ved Myrdalsvannet på parkeringen, plass til endel biler.  

Stistart

Stistart er ved Bjøllebotn 164

Relieve

Veibeskrivelse til parkering ved Myrdalsvatnet

Veibeskrivelse til parkering ved Bjøllebotn

GPS rute for turen

[sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/Birkelandsfjellet 280 moh, Bergen 09.01.22 Lykkeligute.no .gpx"]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *