Norsk luftambulanse

En av de smarteste appene å ha installert på telefonen, uavhengig om du skal på tur eller ikke. Dette er en app jeg anbefaler alle å laste ned og lære opp sine barn til å bruke for du vet aldri om det er deg selv som blir syk, skadet eller i annen nød.

Resten av tekste på denne siden er hentet direkte i fra norskluftambulanse.no

 Med Hjelp 113 har du alle nødnummerene samlet på ett sted i tillegg til nummeret til nærmerse legevakt. Den viser koordinatene din, så de vet akkurat hvor du befinner deg, noe som kan være gjeldene når sekundene teller. I tillegg kan du få opp hvor nærmeste hjertestarter befinner seg

Video i nødsamtaler

Operatørene på 113-og legevaktsentralene kan få overblikk over situasjonen gjennom kameraet på telefonen når du ringer.

Koordinatene på skjermen

I nesten alle mobiltelefoner finnes systemet AMl, som gjør at posisjonen din automatisk vil bli sendt til nødsentralen. Hjelp 113-appen kan du selv se og lese av koorinatene og lese de opp til for eksempel frivillig letemannskap eller hvis du er i utlandet å trenger hjelp.

Koordinatene vil oppdatere seg om du forflytter deg. Har du ikke dekning på telefonen kan du ta skjermbilde av koordinatene der hvor pasienten ligger, for så å kunne lese de opp når du får dekning og ringt nødsentralen. 

Finn nærmeste hjertestarter i appen

I appen er det en oversikt over tilgjengelige hjertestartere i området som du som privatperson kan hente ut. Ved hjertestans er det viktig å kunne hjerte lunge redning, og få tak i en hjertestarter så raskt som mulig.

 

Livreddende førstehjelp Hjerte- lunge redning.

https://www.rodekors.no/forstehjelp/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *