Katlaberget 101moh

Fra Ferstad 09.02.22

Beskrivelse av turen

Turbeskrivelse; Fra parkeringen fortsetter du på grusveien videre innover. Om ikke lenge vil du komme til et skilt som viser retning til Katlaberget. Stien starter på noen lange klopper før det går over i skogsbunn. Stien vil etterhvert dele seg. Det er samme hvilken retning du tar da de møter hverandre igjen og går sammen til en sti. Tar du mot venstre får du utsikt mot sjøen og vil komme til en utsiktsplass med benk, stien videre fortsetter ved å runde benken. Den andre stien som går mot høyre fortsetter inn i skogsområdet. På toppen av Katlaberget er det en liten benk og en stokk hvor en kan slå seg ned å nyte utsikten.

Fakta om turen

OmrådeBjørnafjorden
Lengde og varighet1,5 km t/r
35 min t/r
Høyde
Start høyde
Totalt stigning
101 moh.
27moh
90 m
Passer forBarnevennlig
Type sti
Stimerking
Klopper, skogsbunn, og berg
Ingen merking, men skilt ved stistart

Parkering

Det er bra med parkering, ca 100 m fra stistart innover Ferstadvegen. Alternativ parkeringsplass ligger rett før avkjørsel til Vågedalen.

Stistart

Fortsett innover grusveien, vil se skilt på høyre side med retning Katlaberget.

Kjøring; Fra Bergen følger en E39 Byvegen som går videre inn på Halhjemsvegen. Du skal ta av E39 og kjøre inn til høyre på Lepsøyvegen. Umiddelbart etter du har tatt inn på Lepsøyvegen skal du til venstre inn på Nilsavegen. Ta så til venstre igjen, igjennom en smal og kort tunnel. Fortsett så til høyre på Nilsavegen, før andre veg til venstre inn på Ferstadvegen. Fortsett så helt til parkeringsplassen som vil ligge til venstre.

Relieve

Alternativ parkering

Veibeskrivelse til parkering

GPS rute for turen

[sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/Katlaberget 101moh Bjørnafjorden 09.02.22 Lykkeligute.no .gpx"]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *